Web TV items

Praat en beslis mee!

Wij willen longkankerpatiënten graag een stem geven in zaken die hen aangaan. Daarvoor hebben wij onderstaande poll. De resultaten gebruiken wij om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen bij zorgverleners, verzekeraars en overheden. Laat uw stem horen.

Is het u bekend of uw tumor een mutatie heeft?


Forum

De laatste forumactiviteit:

Zelf een vraag stellen?

Op deze plek kunt u via internet zelf een vraag stellen aan een longarts. Uw vraag wordt online beantwoord door longartsen uit de adviesraad van het Longkanker Informatiecentrum.

Klik hier voor instructies en het formulier

Vraag het een arts

Nieuws

nr: 6096 - 25 juli 2010

Is 3 maanden wachten (d.i. protocol) verantwoord?

Diagnose longkanker, 2 vlekken op rechterlong van 5 en 3 mm, tevens knobbel in oksellymfeklier.Afgelopen maandag weer met ernstige benauwdheids en pijnklachten in ASZ dordrecht geweest. Slik nu morfine, longarts gaat in september verder kijken, zoals ik al aangaf volgens het protocol. Dit is voor mij onaanvaardbaar, heb nu second opinion aangevraagd bij Erasmus MC in Rotterdam. Dit gaat ook weer enige maanden duren. Heel, heel graag Uw advies
- Ed Van de Ruit

Antwoord

Vlekjes van 5 mm en 3 mm zijn niet verder te onderzoeken. Er wordt altijd een periode gewacht om te kijken of deze vlekjes groeien of niet en of er met verder onderzoek een zekere diagnose gesteld kan worden.
In ieder geval hebben uw klachten van benauwdheid en pijn niets met deze twee vlekjes te maken! Die zijn te klein om klachten te veroorzaken.
De knobbel in de oksel zou wel veel vlugger benaderd kunnen worden, ik kan u adviseren hiermee naar uw huisarts of longarts te gaan. Met een ECHO of CT kan aangetoond worden of die knobbel verontrustend is. Ik neem trouwens aan dat met de CT van de longen er ook naar de oksel gekeken is, want dat gebied wordt tegelijkertijd meegescand.

Terug naar het overzicht                  Vorige vraag - Volgende vraag

Esthers Blog

Esther Peressoni houdt sinds oktober 2007 een blog bij.
Klik hier voor haar hele blog.

Een dagje naar Hendrike
Afgelopen maandag had Nicky nog een vrije dag i.v.m. studiedag, dus had ik al een tijd geleden een dagje richting het westen gepland. Samen met Inge zouden we op bezoek gaan naar Hendrike, maar zij......
lees verder

Jolanda's Blog

Begin januari 2011 kreeg Jolanda Thielen - 50 jaar, moeder van drie zonen- de diagnose niet-kleincellig longkanker, fase 3. Een tumor in haar rechterlong met uitzaaiing in de hydus (longklier).
Klik hier voor haar hele blog.

APK Radboud
Vandaag de controle en ik zag er helemaal niet tegenop. Mijn longen voelen, ondanks ‘n kleine verkoudheid onder de leden eigenlijk best wel goed. Ik kan met huffen de longen aardig leeg......
lees verder

Hendrike's Blog

Hendrike kreeg in mei 2005 de diagnose longkanker met uitzaaiingen. Ze was 34 jaar en had een druk leven een gezin met nog jonge kinderen en een baan. Vanaf 2007 houdt ze een blog bij.
Klik hier voor haar hele blog.

De andere (leuke) kant van lotgenoten contact.
Gister is Esther op bezoek geweest, Esther ken ik al sinds 2008, vaste lezers hebben wel meer over haar gelezen, ze is een lotgenoot maar inmiddels ook een vriendin.Aangezien we allebei aan het......
lees verder