Vraag het een arts

Op deze plek kunt u via internet zelf een vraag stellen aan een longarts. Uw vraag wordt online beantwoord door longartsen uit de adviesraad van het Longkanker Informatiecentrum.

Stel hier uw vraag

Praat en beslis mee!

Wij willen longkankerpatiënten graag een stem geven in zaken die hen aangaan. Daarvoor hebben wij onderstaande poll. Laat uw stem horen.

Is het u bekend of uw tumor een mutatie heeft?


Long Leven op Facebook

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg het Longkanker Informatiecentrum dan op onze Facebookpagina Long Leven.

nr: 6096 - 25 juli 2010

Is 3 maanden wachten (d.i. protocol) verantwoord?

Diagnose longkanker, 2 vlekken op rechterlong van 5 en 3 mm, tevens knobbel in oksellymfeklier.Afgelopen maandag weer met ernstige benauwdheids en pijnklachten in ASZ dordrecht geweest. Slik nu morfine, longarts gaat in september verder kijken, zoals ik al aangaf volgens het protocol. Dit is voor mij onaanvaardbaar, heb nu second opinion aangevraagd bij Erasmus MC in Rotterdam. Dit gaat ook weer enige maanden duren. Heel, heel graag Uw advies
- Ed Van de Ruit

Antwoord

Vlekjes van 5 mm en 3 mm zijn niet verder te onderzoeken. Er wordt altijd een periode gewacht om te kijken of deze vlekjes groeien of niet en of er met verder onderzoek een zekere diagnose gesteld kan worden.
In ieder geval hebben uw klachten van benauwdheid en pijn niets met deze twee vlekjes te maken! Die zijn te klein om klachten te veroorzaken.
De knobbel in de oksel zou wel veel vlugger benaderd kunnen worden, ik kan u adviseren hiermee naar uw huisarts of longarts te gaan. Met een ECHO of CT kan aangetoond worden of die knobbel verontrustend is. Ik neem trouwens aan dat met de CT van de longen er ook naar de oksel gekeken is, want dat gebied wordt tegelijkertijd meegescand.

Terug naar het overzicht                  Vorige vraag - Volgende vraag

Praat mee in ons forum

De laatste forumactiviteit:

Blogs van longkankerpatiënten

Verschillende patiënten delen hun ervaringen op internet door persoonlijke blogs bij te houden.

Klik hier