Web TV items

Praat en beslis mee!

Wij willen longkankerpatiënten graag een stem geven in zaken die hen aangaan. Daarvoor hebben wij onderstaande poll. De resultaten gebruiken wij om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen bij zorgverleners, verzekeraars en overheden. Laat uw stem horen.

Is het u bekend of uw tumor een mutatie heeft?


Forum

Zelf een vraag stellen?

Op deze plek kunt u via internet zelf een vraag stellen aan een longarts. Uw vraag wordt online beantwoord door longartsen uit de adviesraad van het Longkanker Informatiecentrum.

Klik hier voor instructies en het formulier

Vraag het een arts

Nieuws

nr: 6096 - 25 juli 2010

Is 3 maanden wachten (d.i. protocol) verantwoord?

Diagnose longkanker, 2 vlekken op rechterlong van 5 en 3 mm, tevens knobbel in oksellymfeklier.Afgelopen maandag weer met ernstige benauwdheids en pijnklachten in ASZ dordrecht geweest. Slik nu morfine, longarts gaat in september verder kijken, zoals ik al aangaf volgens het protocol. Dit is voor mij onaanvaardbaar, heb nu second opinion aangevraagd bij Erasmus MC in Rotterdam. Dit gaat ook weer enige maanden duren. Heel, heel graag Uw advies
- Ed Van de Ruit

Antwoord

Vlekjes van 5 mm en 3 mm zijn niet verder te onderzoeken. Er wordt altijd een periode gewacht om te kijken of deze vlekjes groeien of niet en of er met verder onderzoek een zekere diagnose gesteld kan worden.
In ieder geval hebben uw klachten van benauwdheid en pijn niets met deze twee vlekjes te maken! Die zijn te klein om klachten te veroorzaken.
De knobbel in de oksel zou wel veel vlugger benaderd kunnen worden, ik kan u adviseren hiermee naar uw huisarts of longarts te gaan. Met een ECHO of CT kan aangetoond worden of die knobbel verontrustend is. Ik neem trouwens aan dat met de CT van de longen er ook naar de oksel gekeken is, want dat gebied wordt tegelijkertijd meegescand.

Terug naar het overzicht                  Vorige vraag - Volgende vraag

Esthers Blog

Esther Peressoni houdt sinds oktober 2007 een blog bij.
Klik hier voor haar hele blog.

Echt wel!!!
 
lees verder

Jolanda's Blog

Begin januari 2011 kreeg Jolanda Thielen - 50 jaar, moeder van drie zonen- de diagnose niet-kleincellig longkanker, fase 3. Een tumor in haar rechterlong met uitzaaiing in de hydus (longklier).
Klik hier voor haar hele blog.

Melige dagen
Ik zit er dus niet echt op te wachten want van mij moet die hogere koorts echt nog een aantal dagen wegblijven. Met een knuffelweekend in het verschiet moet ik dus ook wel echt ff m’n gemak......
lees verder

Hendrike's Blog

Hendrike kreeg in mei 2005 de diagnose longkanker met uitzaaiingen. Ze was 34 jaar en had een druk leven een gezin met nog jonge kinderen en een baan. Vanaf 2007 houdt ze een blog bij.
Klik hier voor haar hele blog.

Kletspraatje
  Een drukke week achter de rug, vorige week natuurlijk naar Groningen geweest. Maandag bezoek van Esther met haar dochter, erg gezellig maar voor mij ook toch vermoeiend. Daar naast was het ook......
lees verder